SECRET SPOT SURFCAMP

SECRET SPOT SURFCAMP
…valahol Indonéziában

2020. április 5 – 16

Próbálj elképzelni, hogy egy távoli szigeten egy privát egzotikus szörfparadicsomban vagy 
a legjobb hullámokkal, ahol nincs tömeg a vízben és minden hullám a tiéd lehet.  Finom indonéz ételek, napsütés és kristálytiszta, türkizszínű víz.
Igen ez a Mentawai Szigetek és áprilsban egy szörftábor erejéig ezt mind megkaphatod.

Tökéletes hullámok a ház előtt és a világ legjobb hullámai 10-15 perc hajózásnyira a tábortól. Az oktatód ott van veled a vízben, a csatornából figyeli a hullámodat és amint leszállsz a hullámról már kapod is a visszajelzést, hogy mit csináltál jól és min kell javítanod a leggyorsabb fejlődés érdekében.
Még sosem volt ennyire könnyű dolgod a szörftanulásod során.

A szállás

A szörftábor egy szinte lakatlan szigeten, egy tradicionális indonéz stílusban épített házban van.
Kitettsége ellenére minden szükséges komforttal rendelkezik, még wifi-vel is, hogy esténként postolhasd az aznapi élményeidet. 
A napi háromszori étkezés alkalmával indonéz és western stílúsú menük között csemegézhetünk. Egyértelmű, hogy a reggeli menüből nem maradhat ki az indonéziában a szörfösök számára oly közkedvelt banános palacsinta sem.
Tényleg semmire sem lesz gondunk. Nyugodtan hátradőlhetsz egy függőágyban egy pálma alatt az étkezés után és onnan nézheted a vizet mielőtt elindulsz a következő szörfözésedre. 

                                     

Szörfözés

A szállás közelében 4 különböző spot van gyalog távolságra. Van köztük jobbos, balos, középhaladó és gyorsan, csőben törő hullám is. 
Persze minden az aktuális időjárástól függ. A leghírhedtebb hullámok is lehetnek könnyűek ha kicsi a swell és a középhaladó hullámok is lehetnek szörnyetegek ha túl nagy swell érkezik. De mivel szigetvilágról van szó mindig lesz lehetőségünk a csoport számára legmegfelelőbb hullámon szörfözni. 
Az árban benne van, hogy napi egyszer hajóval visznek ki valamelyik spotra, ha erre igény van mondjuk olyan esetben, ha a ház közeli hullámok nem alkalmasak szörfözésre, vagy csak más hullámra vágyunk. 15 percnyi hajózásnyira van számos hullám a kezdőtől a profi szintig, beleértve a világ leghíresebb csőhullámai közül is párat. 
Bár mint már tudjuk, hogy a közhiedelemmel ellentétben a Mentawai szigeteken nem csak sekély csőhullámok vannak, hanem kezdő spotok is, szervezési okokból a tábor mégis elsősorban azoknak szól akik már maguk külső segítség nélkül tudnak hullámot fogni és a deszkára felállni.    

        
   

Programok

Utunk elsődleges célja a szörfözés, de a szörfözés mellett akinek marad ereje,  snorkelezés közben megismerkedhet a tenger alatti világgal illetve van lehetőség kipróbálni a szigonyos horgászatot is. Lakatlan sziget lévén ugyan a szigeten lehet barangolni, de a szokásos 

Utazás

Az utazás 2020 április 5-én a Budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren kezdődik. Aki máshonnan jön az természetesen becsatlakozhat útközben.
6-án érkezünk az indonéziai Padangba ahol egy éjszakát egy hotelban fogunk megszállni és másnap a reggel 7 órás gyorskomppal megyünk tovább a szigetünkre. A szigeten 8 napot leszünk majd a visszaúton április 16-án az után, hogy visszahajóztunk Padangba ott ismét megszállunk egy éjszakára mielőtt másnap 17-én felszállunk a repülőnkre. 
A tábort igény esetén 2 nappal meg tudjuk hosszabbítani, de mivel a kompok nem minden nap közlekednek erre csak korlátozott variációk vannak. 

 

A tábor ára saját deszkával rendelkező szörfösöknek: 1.150 Euro, 
Deszkabérlést igénylő szörfösöknek 1.230 Euro,

ami tartalmazza a
• szállást a szörftáborban és a hotelszobát Padangban oda és visszaút alatt, 
• a szörftáborban napi 3-szori étkezést 
• a transfereket Padangban a reptér, a hotel és a kikötő között,
• napi hajótransfert valamelyik nem a ház közelében található szörfspotra
• a szörfguide-ot, a szörfoktatást, illetve a túravezetést. 

 

Amit a tábor ára nem tartalmaz:
• Repülőjegy
• Fast Ferri Padangból Siberutba és vissza (25 USD / fő / út)
• Deszkaszállítási díj a Ferrin (15-30 USD között, sújfüggő) 
• Mentawaii Szörfadó amit a hajónál kell fizetni 1.000.000 Ruphia 
• Biztosítás 
• Alkoholos italok, üdítők és snackek amik nem a főétkezéshez tartoznak. 
 

Repülőjegy 

A tábor ára a repülőjegyet nem tartalmazza. A repülőjegy egyénileg intézendő, de amennyire megoldható közösen, ugyanazzal a járattal fogunk repülni, mert a deszkák szállítása így egyszerűbben megoldható. 
 

Jelentkezés és további információ:

Rigler Mikinél
e-mail: riglermiki@gmail.com

Telefon: +4917677850934

Mivel napközben ritkán vagyok elérhető kérek mindenkit, hogy telefon helyett lehetőleg inkább e-mailben keressen!

A jelentkezés után a helyedet 500 Euro előleg befizetésével tudod biztosítani az Alpesi Club utazási irodában:
Budapest XII.ker. Krisztina krt. 3. szám alatt hétköznap 10.00 és 18.00 között.

 

Az út 8 fő jelentkezése esetén indul és maximum 14 hely van.

 

A Qatar airways díjmentesen szállítja a szördeszkákat amiket mi Budapestről biztosítunk. Az áraink csak abban az esetben érvényesek, amennyiben az utas az általunk javasolt Qatar járattal utazik és utazása nem vonz maga után semmilyen plusz szervezést akár szállás időpont átfoglalással akár deszkaszállítási problémák megoldásával.